DELA
Foto: Viking Line

Ny stormvarning – Rosella ställer in, skärgårdstrafiken påverkas

Meteorologiska institutet (FMI) varnar återigen för en kommande storm. Under torsdagen kommer vindarna att tillta och från och med lunchtid kommer den nordliga vinden över land att vara farligt kraftigt med vindbyar på 25 m/s.

Till havs varnas för stormstyrka med vindar på 21 m/s. Det har fått Viking Line att ställa in Rosellas samtliga torsdagsturer (07.30, 12.00, 16.00 och 19.00). Passagerare på de inställda turerna kommer att informeras och erbjudas ombokning till andra avgångar.

Meteorologiska institutet varnar för stormskador, lokalt stort behov av röjning, långa elavbrott och avbrott i teletrafiken. Senare på dagen kommer också väglaget bli dåligt på grund av snöfall.

UPPDATERAT: Även skärgårdstrafiken berörs. Alla M/S Ejderns avgångar är inställda (Brändö-Kumlingelinjen) och på södra linjen är M/S Gudingens avgång klockan 06.30 från Kökar och 10.00-tur från Långnäs inställda. Man kommer inte att angöra Överö, Husö och Kyrkogårdsö. Detta gäller även M/S Skiftet.
Senare på torsdagen kommer också väglaget bli dåligt på grund av snöfall. Ålandstrafiken varnar för att sannolikheten är ”stor att bussturer i landsortstrafiken och tätortstrafiken påverkas”.


Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp