DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>KÄMPAR Caroline Anderson och Dan-Mikael Granlund vill köpa mark av Lemlands kommun i Kajtovik för att bygga upp en ridanläggning. Men väntan blir lång när ärendet manglas i de kommunala instanserna och utgången är oviss. Med på bilden är döttrarna Saga och Molly Anderson.

Ny runda om ridcentret i Lemland

I kväll tar kommunstyrelsen i Lemland för andra gången upp Caroline Andersons ansökan om att få köpa kommunens mark i Kajtovik i Norrby för att bygga upp ett ridcentrum.

Flera år har medlemmar i Facebookgruppen ”Vi som vill ha ridhus i Lemland” kämpat för sin sak.

Det stora intresset för en ridanläggning var en av orsakerna till att Caroline Anderson, meriterad dressyrryttare, fastnade för Lemland när hon ville förverkliga sin dröm. Marken i Kajtovik passade perfekt.

Kommunen äger marken i kraft av ett danaarv.

I somras beställdes en värdering av marken av en utomstående fastighetsmäklare. Då ställdes villkoret att ett ridhus ska byggas inom fem år, annars skulle köpet gå tillbaka. Under de förutsättningarna värderades marken till 55 000 euro.

Då kom kommunens kanslichef med ett nytt förslag om att låta värdera marken utan krav på ridhus och då steg värdet till 95 000 euro. En del av marken är utarrenderad till och med 2016.

Caroline Anderson och hennes man Dan-Mikael Granlund hoppas att kommunen fattar beslutet att sälja marken enligt den första värderingen.

På sitt förra möte sa kommunstyrelsen ja till försäljning efter omröstning som slutade med 4-2-majoritet.

I fullmäktige slutade omröstningen 6–6, ordförande Tony Asumaas röst avgjorde att ärendet återremitterades till kommunstyrelsen.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!