DELA

Ny misstänkt gruppvåldtäkt på Cinderella

Fyra män misstänks ha våldtagit en kvinna under en nöjeskryssning med m/s Cinderella i helgen. Det rapporterar Aftonbladet idag.

– Vi vet inte riktigt vad som har hänt. Men det har varit en misstänkt våldtäkt, alternativ försök till våldtäkt, säger Lars Neumann, stationsbefäl vid Södermalmspolisen i Stockholm i en intervju med kvällstidningen.
Rapporter om en ny misstänkt gruppvåldtäkt på Vikinglines m/s Cinderella har landat efter helgens nöjeskryssningar. Enligt Aftonbladet står fyra män misstänkta för brottet. Samtliga män är 20 till 25 år gamla och enligt uppgifter till tidningen ska det misstänkta brottet ha inträffat på lördagskvällen ute på Östersjön. När fartyget angjorde kaj i Stockholm greps männen men eftersom uppgifterna kring händelsen är så knapphändiga har de släppt efter beslut från åklagare.

– De fördes in till oss men är inte kvar här nu. Åklagaren har släppt dem eftersom vi vet för lite för att anhålla dem, säger Neumann till Aftonbladet.

Enligt Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör på Vikingline, känner man till det som hänt men säger samtidigt att det aldrig var tal om något brott. Detta bland annat tack vare de fartygsvärdar som finns med ombord under kryssningarna.

– Vi har skolat vår personal i att vara uppmärksam. I detta fall märkte man att en situation såg ut att gå snett så man hann ingripa. Var aldrig fråga om någon våldtäkt, men kunde ha blivit det. Personalen på Cinderella är bestörta över rubriceringarna i svensk media, eftersom man denna gång verkligen skött det by the book. Det förebyggand arbete vi  gjort har denna gång burit frukt. Vi har även diskuterat med flickan, säger hon.

Utredningen av händelseförloppet fortsätter hos Södermalmspolisen och man kommer att höra vittnen för att få fram mer information kring vad som egentligen har hänt meddelar Neumann i en kommentar till Aftonbladet.