DELA

Ny ålänning i Bryssel

Celinda Nordqvist från Jomala blir ny ny åländsk specialmedarbetare i Europaparlamentarikern Nils Torvalds stab i Bryssel.

Det har de åländska samarbetspartierna enats om, meddelar Wille Valve, rekryteringskommitténs ordförande, i ett pressmeddelande på fredagsmorgonen.
–  Coronasituationen i Belgien gör att tillträdandet denna gång blir lite ”speciellt”, men vi jobbar på att tillträdandet ska kunna ske så snart som möjligt”, kommenterar Torvalds utnämningen.
Nordqvist har examen i Europastudier från Maastricht och arbetserfarenhet från Finlands ständiga representation i EU samt konsultfirman Bureau Brussels BVBA.
– Vi hade i år flera goda sökanden, men Celinda var den som lyckades övertyga oss om att hon har alla förutsättningar för att klara uppgiften. Hon har härmed vårt odelade stöd i arbetet med att ta tillvara Ålands intressen i Europaparlamentet”, avslutar Valve pressmeddelandet.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp