DELA

Nu väcks åtal mot bögklubben på Putins tomt

Ledande landskapsåklagare Henrik Lindeman har i dag väckt åtal mot den svenska hiphopduon Far & Son. Anledningen är att de byggde en bögklubb på den ryska presidenten Vladimir Putins tomt i Saltvik sommaren 2015. Åtalsrubriceringen är besittningsintrång. Det meddelar landskapsåklagarämbetet i ett pressmeddelande.

Så här står det i pressmeddelandet: 

”Åtalet gäller en händelse som inträffat i Saltvik i september 2015 där svarandena enligt åtalet olovligen har låtit uppföra en konstruktion på en fastighet tillhörande ryska staten. Det påyrkade straffet är dagsböter.

Stämningsansökan har tillställts Ålands tingsrätt. Handlingarna i ärendet är sekretessbelagda tills ärendet första gången varit före vid ett domstolssammanträde, om inte domstolen förordnar annat.”

När Nya Åland var i kontakt med den skandalomsusade hiphopduon sade Frej Larsson och Simon Gärdenfors att de endast hade en uppgift under sin Ålandsvistelse.

– Vi är här för att bygga en bögklubb på Putins sommarstugetomt, säger Frej Larsson.

– Vi fick höra att Putin hade tomt här på Åland och då är det ju rysk mark. Och då får man inte propagera för homosexualitet. Så vi startade och byggde The Blue Öyster, säger Simon Gärdenfors.

Artikeln är uppdaterad

 

 

Här kan du läsa våra tidigare artiklar: 

Stort intresse för bögklubb

Här bygger skandalduon bögklubb på Putins tomt