DELA

Nu kan man ro på Slemmern

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått.
Senaste veckan har inte bjudit på någon väderdramatik men våren gjorde sig påmind från och med lördagen förra veckan med sol och svaga vindar.

Crossmopederna hade kul på Slemmern ännu på söndagen men nu kan man ro på södra Slemmern. Man hör allt mer fågelsång i naturen och måsarna börjar komma.

Vi har just nu en ganska normal mars månad men i östra USA upplever man en ovanligt kall mars månad. Det finns teorier att det är Trumps kyliga relationer med omvärlden och Obama som orsakat fenomenet men är inte meteorologiskt bekräftat.

Upp mot 7000 flygningar ställdes in på tisdagen, bland annat vid Washington DC:s internationella flygplats Dulles på grund av snöstormen.

Mars är hittills ganska normal. Medeltemperaturen är normalt -0,7 grader och är just nu c:a -1,6 men vi har två marsveckor kvar så medeltemperaturen kommer nog att stiga innan mars är slut. Nederbörden är normalt 32 mm och är nu c:a 16 mm, alltså hälften efter halva månaden.

Resten av veckan får vi en hel del sol men från måndagen troligen mot mulet. Dagstemperaturer strax över 0 men inte några frostnätter däremot blåsigt de närmaste dagarna.

Tom Wiklund,

administratör på

Vädersidan