DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>NÖJDA Emma Dahlén och Terese Flöjt tror på Mariehamn efter resan till Tall Ships Race-mötet i Kanada. I går kämpade båda med jetlag efter flygresan hem.

Nu börjar kampen om Tall Ships Race

– Vi har relativt goda chanser att få hit Tall Ships Race 2021.

Den bedömningen gör Mariehamns lobbyister.
Det finns ett beslut i stadsstyrelsen om att Mariehamn skall försöka att än en gång bli en målhamn i den stora internationella kappseglingen Tall Ships Race.

Det beslutet hade kanslichef Emma Dahlén och ‎näringslivsutvecklare Terese Flöjt med sig i bagaget då de i slutet av förra veckan var på organisationens årliga konferens i staden Quebec i Kanada.

– Stadsstyrelsen hade 2023 som mål men eftersom tävlingen kommer att arrangeras i Östersjön år 2021 får vi sikta in oss på det i stället, säger Dahlén.

Det har stor betydelse för näringslivet, i synnerhet för turismen, att utses till en av tävlingens målhamnar. Många städer kämpar om positionen men Dahlén bedömer ändå Mariehamn har ganska goda chanser att lyckas.

– Vi kan naturligtvis inte uppbåda lika höga besökarsiffror som större städer men jag tror ändå att vi har en chans bara de bestämmer sig för att komma till norra Östersjön.

Ålands trumfkort är segelfartygsepoken och det kortet är enligt både Dahlén och Flöjt riktigt stort.

– Vi fick ett jättepositivt bemötande.

Terese Flöjt berättar att en hon pratade med först inte kunde placera Mariehamn på kartan. Då staden presenterades som segelfartygsredaren Gustaf Eriksons hemort var det inte längre några problem.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!