DELA

Northern Cross krossade kiosk

En biljettkiosk i Hangös östra hamn totalförstördes när lyxjakten Northern Cross ryckte framåt på grund av ett tekniskt fel.
Lyxjakten Northern Cross, som blivit lite av ett landmärke i Östra hamnen där den legat sedan 2012, körde under fredagseftermiddagen in i en biljettkiosk som stod på kajen i en annan Östra hamn, nämligen Hangös.

Enligt vittnesuppgifter till Hufvudstadsbladet hördes ett högt brak och sedan var fören på lyxjakten högt upp i luften. Befälhavaren på Northern Cross säger till Hufvudstadsbladet att båten redan var förtöjd när olyckan inträffade och att den ryckte framåt på grund av ett tekniskt fel.

Kiosken totalförstörd

Biljettkuren används av Marine Lines. Mathias Bilenberg, som är befälhavare på rederiets M/S Summersea berättar att han inte såg själva händelsen, men kom till platsen för att se till skadorna.

– Den är totalförstörd och redan bortförd, säger han.

Han berättar att pengamässigt handlar det om två-tre tusen euro.

– Det är en vanlig liten stockstuga, men bruksmässigt så är vi mitt i säsongen nu, säger Mathias Bilenberg.

Men ingen var där inne?

– Hade det hänt en halvtimme tidigare hade biljettförsäljningen varit igång och det hade varit folk där, säger han.

Får ni kiosken ersatt?

– Jag har pratat med befälhavaren på Northern Cross och vi har kommit överens om att de skriver en rapport om vad som hänt och vi skriver en rapport om skadorna. Myndigheterna har också varit på plats, säger Mathias Bilenberg.