DELA
Foto: Fredrik TörnroosFYNDAR Det var punka på cykeln som Nicolette Lindgren och Elin Karlsson missade med knapp marginal.

Nicolette Lindgren till Bryssel

Nicolette Lindgren blir ny åländsk praktikant i Europaparlamentariker Nils Torvalds stab i Bryssel. Praktikplatsen sträcker sig från september 2016 till slutet av januari 2017. Nicolette Lindgren är 26 år och kommer från Jomala. Hon studerar Rättsvetenskap med internationell inriktning vid Örebro Universitet.

– Jag ser fram emot att få en närmare inblick i EU-samarbetet samtidigt som jag får se och lära känna lagstiftningsprocessen på allvar, skriver Nicolette Lindgren i ett pressmeddelande.

15 ålänningar sökte praktikplatsen och på grund av det stora intresset ska Nils Torvalds ta kontakt med det åländska näringslivet för att utreda möjligheterna att hitta finansiering för ytterligare en åländsk praktikant under mandatperioden.

– En praktikplats i Europaparlamentet ger många erfarenheter som kan komma det åländska samhället till nytta framöver. Jag vill gärna fungera som en dörröppnare för så många ungdomar som möjligt, skriver Nils Torvalds. (ns)