DELA
Foto: Jonas Edsvik

Nextjet ansöker om konkurs

Idag onsdag, ställer Nextjet AB och Nextjet Sverige AB, in sina betalningar och ansöker om konkurs. Samtliga flygningar från och med klockan 13:00 har ställts in, det omfattar alla flyg till och från Åland.

– Det är djupt beklagligt att styrelsen tvingats ta detta beslut. Speciellt för våra passagerare som direkt drabbas av detta och för vår personal, men också för våra leverantörer och samarbetspartners. Vi har gjort allt som står i vår makt för att hitta en lösning, men tyvärr inte lyckats. Det som nu sker är att en konkursförvaltare ska utses som kommer att ta beslut om bolagens framtid säger VD Magnus Ivarsson.

Detta har också konsekvenser för Air Åland som har hela sin personal på sju personer uthyrd till Nextjet. Vi har informerat personalen om att vi blir tvungna att säga upp alla då avtalet med Nextjet genom konkursen upphör.

– Det är mycket olyckligt, både för vår personal och för hela det åländska samhället att vi hamnat i denna situation med Stockholmsflyget. I dagsläget känner vi inte till om och när en eventuell flygtrafik kan komma igång igen på linjen Mariehamn – Stockholm säger Kjell Clemes, styrelseordförande i Air Åland.

Mot bakgrund av att samtliga flygningar ställs in går det inte längre att boka biljetter och det är heller inte någon idé för Nextjets passagerare att ta sig ut till respektive avreseflygplats. Den som har en bokad resa rekommenderas att ta kontakt med sin resebyrå eller kortutgivare för vidare hantering. Nextjets kundtjänst kommer att hålla stängt tills vidare.

Läs mer i torsdagens Nya Åland!