DELA
Foto: Joakim Holmström

Nämnd vill ha långsiktig lösning för Mariebad

Infrastrukturnämnden vill renovera Mariebad grundligt. Det primära är upprustningen av vattenreningen, ventilationen och tekniken.

– Vi prioriterar det som vi tycker är våra viktigaste ansvarsområden, det som gör att badet ska fungera utan att det stannar, säger Jessy Eckerman (S), infrastrukturnämndens ordförande.

På infrastrukturnämndens möte i måndags kväll fanns det två alternativ att ta ställning till gällande renoveringen av Mariebad.

Det första var konsultfirman Projketengagemang ab:s utredning, som tagit fram en plan för en grundläggande renovering av hela Mariebad.

Det andra förslaget kom från Goodtech, som var med och byggde badhuset. Det gick ut på att åtgärda de mest akuta problemen och förlänga badhusets livslängd med ett par år.

Nämnden var inte helt enig, men beslutet blev ändå att satsa på en mer omfattande renovering.

– Det finns delade meningar i infrastrukturnämnden, där vissa tycker att det räcker med Goodtechs förslag, säger Jessy Eckerman (S).

Men nämnden ansåg ändå att en grundläggande renovering, där vattenreningen, ventilationen och övrig teknik rustas upp, är det som behöver göras.

Läs mer i onsdagens Nya Åland!