DELA

Musikern med två sidor

Efter debutalbumet Twister hade Markus Helander kvar låtar som inte passade in på skivan. Nu har den Ålandsbördige musikern gett ut sin andra soloskiva, Kinzy’s Dream.
– Det känns som att mitt visitkort är klart. En sida med lite poppigare rockmusik och en sida med jazz. Det är den här typen av musik jag gör, säger Helander.

Debutalbumet Twister beskrevs som en fusion jazz med många pop-, rock- och latinoinfluenser. Kinzy’s Dream har lugnare tongångar där fokus ligger mest på jazz. Det nya albumet kom till efter att Helander hade kvar låtar från det första albumet som inte passade in.Då blev det naturligt att göra en skiva till.

– Kinzy’s Dream har ett lugnt tema över sig. Några låtar har lite mer tempo. Skivan är mycket mer enad än den första både till klang och sättet den är skapad på.

Liksom med förra skivan kommer Helander ha en releasefest på Indigo. Ett listeningparty eller lyssningsfest där man lyssnar på skivan och han berättar om låtarna.

– Det kändes naturligt att komma hit igen och göra det igen. Jag har inte släppt skivan i USA. Det blir världspremiär på Åland.

Lyssningsfesten på Indigo ordnas den 14 juli klockan 19.00.

Läs hela intervjun med Helander i tisdagens Nya Åland!