DELA
Foto: PRIVAT

Motionsglada ålänningar fick beröm i Folktinget

Under helgens folktingesession i Helsingfors berömdes ålänningarna för visad aktivitet efter att ha lämnat in fem motioner.

– Ålänningarna står för merparten av motionerna och gör sessionen betydligt livligare och intressantare, konstaterade SFP:s Björn Månsson.

Sex ålänningar deltog i folktingssession i Helsingfors i helgen, Annette Holmberg-Jansson (MSÅ), Runa-Lisa Jansson (Obs), Ingrid Johansson (Lib), Jonny Andersen (Lib) samt Centerns Veronica Thörnroos och Harry Jansson.

Inför sessionen hade gruppen lämnat in fem motioner om allt från behovet av utbildning på svenska för poliser till förbättrande av vård- och omsorgskedjor på svenska för de som utsätts för allehanda sexuella övergrepp. Den åländska delegationen fick beröm och applåder för sin aktivitet.

– Ålänningarna står för merparten av motionerna och gör sessionen betydligt livligare och intressantare. En lovvärd aktivitet samtidigt som ålänningarna inte visar minsta tecken på skygglappar i sin argumentation för svenskans ställning, sade SFP:s Björn Månsson i ett tal riktad till de 70 deltagarna, enligt ett pressmeddelande.

Läs mer i måndagens Nya Åland!