DELA

Mörknar för sol- och våraren Snaran dras åt runt sol- och våraren

Fler och fler komprometterande uppgifter kommer nu fram om den man som Nya Åland i tidigare artiklar kallat ”sol- och våraren”.

Den finska nättidningen Long Play har publicerat ett stort reportage om mannen som fortfarande utreds av polisen.

I reportaget ”Det här är en farlig man” av Kalle Kinnunen framkommer flera anklagelser mot mannen. Den allvarligaste är att mannen skulle ha gift sig med änkan utan att hon själv vet om det på grund av sitt hälsotillstånd. Han ska också vara ute efter hennes egendom i Åbo, Mariehamn och i USA.

Enligt offentliga handlingar som Nyan tagit del av misstänks mannen för grov förskingring, grovt ocker och försök till grov förskingring under tiden januari 2013 till mitten av maj 2015.

Sol- och våraren har också suttit frihetsberövad under sommaren 2015 medan polisen undersökte brottsmisstankarna. Han ålades också med tillfälligt reseförbud.

Nu är brottsrubriceringen grovt bedrägeri. Förundersökningen pågår fortfarande och blir troligen klar senare i år. Det bekräftar förundersökningsledaren för Nya Åland.

Journalisten på Long PLay har också talat med sol- och våraren. Enligt honom är änkan ansvarig för alla arrangemang och avtal.

Läs mer i fredagens Nya Åland eller läs hela reportaget (på finska) på longplay.fi!