DELA
Foto: Stefan Öhberg

Mordet i Eckerö- en misstänkt har erkänt

En av de häktade efter den dödliga branden i Eckerö har erkänt gärningen, det berättar polisen i ett pressmeddelande idag fredag. Ytterligare en person är nu misstänkt, men inte häktad. Totalt är nu alltså tre personer misstänkta.

Polisen berättar i sitt utskick att utredningen av mordet och grova skadegörelsen i Eckerö den 26 december 2020 fortskrider.

Polisen berättar också att en av de häktade, i samband med utredningen, har erkänt gärningen och både beskrivit planering och förberedelser men även själva utförandet av dådet.

”Erkännandet binder även övriga misstänkta i olika delar till gärningen och stärker delvis polisens misstanke om motivet för gärningen. Då utredningen ännu är fortgående kan polisen i detta skede inte gå in på detaljer i erkännandet.”

Omhäktning för en av de misstänkta hölls i dag i Ålands tingsrätt och polisen meddelar att tingsrättens beslut om häktning står fast.

Det var klockan klockan 23.12 den 26 december ifjol som alarmcentralen tog emot ett larm om att ett hus brinner i Eckerö. Branden är anlagd och en person avlider sedermera till följd av skadorna.

Läs mer i lördagens Nya Åland-Här hittar du tidningen!

Inte prenumerant? Här kan du bli!

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp