DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>STORMIGT Innanför Godbyhallens väggar har det stormat rejält på sistone. Både inom styrelsen och bland personalen har det funnits och finns missnöje med nya chefen och nu har halva styrelsen hoppat av.

Missnöje med ny chef – halva styrelsen gick

Fanny Lindström, som driver företaget Fananamma i Godbyhallen, och Jens Andersén, kommundirektör i Sund som äger aktier i aktiebolaget, valde att stiga av sina styrelseuppdrag i Ålands Idrottscenter på mötet i måndags.

Fanny Lindström, som driver företaget Fananamma med träningsverksamhet för flera hundra aktiva motionärer av vilka de flesta är kvinnor, gör ingen hemlighet av vad som ledde fram till hennes beslut att hoppa av.

– Jag har inte förtroende för nya verksamhetschefen (Janna Johansson) och jag har inte sett någon förbättring i hennes attityd och arbetssätt under den tid hon jobbat. Till slut valde Jens och jag att lämna styrelsen eftersom vi inte kan stöda det som pågår.

Det har stormat en hel del på styrelsemötena på sistone, berättar hon.

– På två möten har jag varit tvungen att försvara min roll i styrelsen inför nya verksamhetschefen som anser att jag inte ska ha styrelseuppdrag när jag driver företag i Godbyhallen. Fula ord har sagts och fula mejl har skickats, men inte från min sida.

Fanny Lindström vill inte gå in i detalj på vad det är som orsakat förtroendebristen, bara att det egentligen handlar om småsaker som växt till stora stridsfrågor.

– Det finns ingen vilja till samarbete från verksamhetschefens sida.

Läs mer om konflikten och hur Janna Johansson bemöter kritiken i papperstidningen eller e-Nyan!