DELA
Foto: Jonas EdsvikANMÄLD En missnöjd kund har polisanmält Ålands yrkesgymnasium. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Missnöjd kund anmälde yrkesskolan

Ålands yrkesgymnasium har polisanmälts av en kund som anser att hans bilservice inte skötts som överenskommet.

Det var i fjol som mannens bil behövde servas. Enligt mannen gick allt fel. När mannen skulle hämta bilen var läraren inte på plats och en av eleverna lämnade ut bilen. I första nerförsbacke visade det sig att det var fel på bromsarna och en kollision med en annan bil var hisnande nära.

– Jag var centimetrar från att kollidera när det visade sig att hela bakdelen på bilen satt löst.

Mannen tog sig tillbaka till Yrkesskolans verkstad som skulle åtgärda felet, men då fick mannen istället instruktioner att söka sig till en annan bilverkstad för felsökning. Där visade det sig att flera skruvar på bakvagnen inte var fastskruvade säger mannen.

Efter många om och men står nu mannen med en räkning på ett arbete som han anser att inte utförts. Det var den andra bilverkstaden som lyckades fixa bilen.

– Det jag undrar är hur läraren kan släppa ut en livsfarlig bil på vägarna, säger mannen som nu har polisanmält skolan och läraren.

Biträdande rektor Kim Gylling vid Ålands yrkesgymnasium vill inte uttala sig om det aktuella fallet men säger att skolans linje är att ta ansvar för om en elev gör något fel med en bil.

– Ifall det behövs några större ingrepp så betalar vi för hyrbil om det tar längre tid att åtgärda problemen än det som vi avtalat om från början.

Läs mer i papperstidningen eller e-Nyan!