DELA

Misshandlare dömd till samhällstjänst

Ett drygt två år gammalt misshandelsfall, där den målsägande hunnit dö, var igår upp i rätten. Den åtalade, som begick brottet under prövotid, dömdes till 237 timmar samhällstjänst.
Den fjärde april 2013 befann sig båda männen i en privat bostad i Mariehamn. Den åtalade hade knuffat den målsägande från en stol så att denne ramlat ned på golvet, varefter den åtalade tilldelat flera kraftiga slag mot offret. Som tillhygge användes delar av en sönderslagen stol.

Den åtalade hade tidigare under 2015 dömts till ett villkorligt fängelsestraff för misshandel. Prövotiden utgick i början av 2015. Det nya brottet har alltså begåtts under prövotiden, kort efter att den tidigare domen gavs. Tingsrätten finner att en del av det tidigare straffet skall verkställas. Istället för fängelsestraff dömdes den åtalade till 237 timmar samhällstjänst.

Den åtalande åläggs även att betala 1.000 euro till målsägarens dödsbo för sveda, värk och tillfälliga men samt skäliga rättegångskostnader om totalt 1.240 euro. (hh)