DELA
Foto: Jonas Edsvik

Misshandel, snatteri och fortkörare under påsklördagen

En personbil kördes i 116 kilometer i timmen på Hammarlandsvägen på lördagskvällen. Föraren är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten och har delgivits böter, skriver polisen i ett pressmeddelande. Då föraren framförde ett svenskregistrerat fordon men är bosatt på Åland har en utredning om tillfällig rätt till skattefri användning skickats till skatteverket.

Polispatrullen fortsatte färden längs Hammarlandsvägen och mötte nästa fortkörare. Denna gång i en hastighet om 114 kilometer i timmen. Föraren är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten och har delgivits böter.

Två fall av snatteri har anmälts från butik. I ena fallet började personen göra motstånd mot polispatrull vid delgivningen av böteslappen. Personen greps på basen av polislagen. Utöver snatteriet i det fallet misstänks personen för motstånd mot tjänsteman. Bägge personer har blivit delgivna böter, meddelar polisen.

Polisen meddelar också att man fått in en anmälan om misshandel, olaga hot och lindrig skadegörelse. Händelsen inträffade i en förplägningsrörelse och två personer är inblandade. Anmälan är under utredning. (ff)