DELA
Foto: Erkki Santamala

Missa inte sommarföljetongen!

Carina Karlssons roman ”Mirakelvattnet” är årets sommarföljetong i Nya Åland. Första delen publiceras på tisdag, 5 juni.

”Mirakelvattnet” gavs ut våren 2014. Nya Ålands recensent skrev:

– Varje kapitel, en liten episod i Johannas livsöde, utgör ett eget litet universum som i sig självt kan vridas och vändas på, tolkas och omtolkas. ”Mirakelvattnet” är en sällsynt rik roman med otaliga bottnar, en roman att återkomma till. Som läsare är jag inte på långa vägar klar med den!

Och nu erbjuds alltså alla Nya Åland att läsa den prisbelönta romanen som sommarläsning.

”Mirakelvattnet” utspelar sig på gården Löfvik i Sund, handlingen kretsar kring Johanna som kommer som piga till gården. Carina Karlsson är uppväxt med historierna kring Johanna som dränkte ett barn i Kyrksundet.

– För mig handlar ”Mirakelvattnet” om att stå till svars för andras skuld, ibland tänker jag att Johanna är en mänskligare variant av Jesus. Boken handlar också om att vi alla måste leva våra liv och att förutsättningarna i grunden är helt olika, till och med orättvisa. Det är ett språk och en berättelse som bara finns vid Östra kyrksundet, säger Carina Karlsson.

Hur känns det att ”Mirakelvattnet” blir sommarföljetong?

– Det känns fint. Jag tycker boken håller för det, den går att läsa i stycken. Och den tillhör, som allt jag skrivit, alla. Jag hoppas många kan se den som sin alldeles egna berättelse.

– Varsågoda! Mirakelvattnet ligger i era händer att uppleva! Och minns att vi inte kan skilja oss från miljön, naturen. Vi är alla ett med den.

Just nu finns ett sommarerbjudande på Nyan. För att läsa mer klicka här.