DELA
Foto: Stefan Öhberg

Minister varnar för fest

Det cirkulerade just på lördag eftermiddag flera inlägg på sociala medier om en större ungdomsfest i Hammarland. Oron var stor för att evenemanget skulle sprida coronasmitta. Senare meddelades att festen ställts in.

– Jag uppmanar alla unga vuxna att undvika att arrangera och delta i större fester, skriver Annika Hambrudd i ett pressmeddelande.

Efter flera larm på sociala medier släppte utbildnings- och kulturminister Annika Hambrudd ett pressmeddelande på lördag eftermiddag.

”Landskapsregeringen uppmana ungdomar och föräldrar att inte arrangera eller delta i större fester och tillställningar”, skriver hon.

”Åland befinner sig just nu i en upptrappningsfas gällande covid19-pandemin. Vi måste alla ta vårt ansvar.

Då det har kommit till min kännedom att det planeras större privata ungdomsfester vill jag uppmana alla till eftertanke. Åland befinner sig just nu i upptrappningsfas gällande covid19-pandemin. Ska vår sjukvård klara av detta, och ska vi undvika mer press på vårt näringsliv, måste vi alla ta ett gemensamt ansvar. I slutändan handlar det om att rädda människoliv. Jag uppmanar alla föräldrar att prata med era barn och unga vuxna att undvika att i nuvarande situation arrangera och delta på större fester.”

Uppdatering: festarrangören meddelade senare att festen ställts in.