DELA
Foto: Jonas Edsvik

Minderårig ljög för polisen om sin ålder

Helgens stökigheter fortsatte under natten till måndagen.

En person hade olovligen tagit sig in i en bostad. Detta anmäldes till polisen, som meddelar att personen fick tillbringa natten på polisstationen.

Polisen fick också in en anmälan om att en grupp personer spelade musik på hög volym på vändplanen vid Lilla holmen. När personerna såg polisbilen komma sänkte de volymen. Flera av dem drack alkohol och polisen bad dem hälla ut den. En av personerna uppgav sig vara över 18, men när polisen kontrollerade hens ålder visade det sig att hen var minderårig. Även den personen hade med sig alkohol, men den förstördes av polisen. Personen fick böter för både alkoholförseelse och tredska mot polis.

En krog hade problem med en bråkig kund och bad polisen om assistans. Personen greps och fick sova ruset av sig på polisstationen, meddelar polisen.

Polisen fick också in en anmälan om en person som inte ville avlägsna sig från en bostadstomt. Polisen kom till platsen och grep personen. Personen gjorde motstånd i samband med gripandet. Vid frisläppandet får personen böter för motstånd mot tjänsteman.

Polisen fick också gå emellan i några gräl. De lyckades avstyra de bråkande personerna innan något värre inträffade.

Polisen vill också gå ut med en påminnelse. ”Om en polisbil står och blockerar ena körfältet på en väg och har blåljusen på, betyder inte det att man ska tränga sig förbi blockeringen. Polisbilen står antagligen där av en orsak. Denna gång var det för att trygga räddningsarbetet i samband med trafikolyckan på parkeringsområdet. När du kör förbi vår blockering äventyrar du allas säkerhet på olycksplatsen. Det kan även beroende på omständigheterna vara brottsligt”, skriver de i sitt pressmeddelande. (ff)