DELA
Foto: PRIVAT

Micke lägger locket på om Sveriges Mästerkock

TV4-serien Sveriges Mästerkock som är inne på den trettonde säsongen har besökt Åland. Avsnittet premiärvisas på onsdag klockan 21. På Åland träffar de tävlande bland annat Micke Björklund – som har tystnadsplikt om vad som händer i programmet.

Det är inte ofta Micke Björklunds kommentar är ”inga kommentar” men så är det den här gången när Nyan frågar vad som händer i det åländska avsnittet.

– Det jag kan säga är att det är jätteroligt att de kom hit. Det är stort. Jag undrar när Åland senast har fått så bra synlighet. Och jag känner flera av medlemmarna i tv-teamet och kockarna.

Micke Björklund utsågs till Årets kock i Sverige år 2000. Två andra vinnare i den tävlingen, Tommy Myllymäki (2007) och Tom Sjöstedt (2008) är domare i Sveriges Mästerkock den här säsongen. Den tredje domaren är Mischa Billing som är sommelière och lektor i matkunskap.

På TV4-sajten kan man läsa om avsnittet att ”det är lagtävling och efter en grundlig genomgång av lokala råvaror och smaker får hemmakockarna i uppgift att skapa en läcker måltid med typiska åländska rätter.”

Alla deltagar är amatörkockar. I år deltar bland andra en brand manager från Enskede, en svetsare från Boden, en tolk från Kristianstad och en fysioterapeut från Umeå. Vinnaren får 250 000 kronor och ett matbokskontrakt.

Artikeln uppdaterades den 6.3. klockan 10.23: tidpunkten för programmets sändningstid ändrades till 21, istället för 22 som tidigare angavs.