DELA
Foto: Jonas Edsvik

Micke Björklund vann första utmaningen i Kockarnas Kamp

Micke Björklund dök upp för att ta revansch i TV4:s Kockarnas Kamp. Han vann första grenen med 161 skurna rädisor.Även en annan ålänning syntes i tv-rutan igår då Pernilla Hägglund introducerades i Robinson.

– Tio av landets bästa kockar är tillbaka, säger programledaren Per Lernström i början av kock-programmet som Micke Björklund deltog i senast 2014.

Deltagarna får göra sig hemmastadda i sina rum innan de får sin första utmaning, att skära till rättika. Med ögonbindlar hackar de sig fram och trots att Björklund drar på sig en liten skada så vinner han utmaningen med 161 bitar.

– Överlägsen vinnare, konstaterar Lernström.

– Vinner första tävlingen!, utropar han.

– Nu har vi ribban där, nu kör vi!

I programmet får man ta del av Björklunds karriär och en återblick till den nesliga pannkaksutmaningen som ledde till att han åkte ur tävlingen första gången.

– Än idag kommer folk till restaurangen och frågar ”hur är det med pannkakor?”. Så den här dagen har jag längtat efter.

Efter vinsten i första utmaningen så fick Micke Björklund laga middag tillsammans med två av kock-kollegorna. Menyn, som han komponerat, bestod av risotto, aborre och creme brulé.

– Ahvenanmaa är aborrland på finska och det är Åland.

Under middagen var fokuset på Micke och samtalet kretsade både kring hans uppväxt och kock-liv. Han fick även en videohälsning från sin mamma.

Den andra utmaningen i tävlingen var att stoppa korv. Där kom Björklund och hans tävlingskollega på andra plats.

Före Kockarnas Kamp sändes så var det Robinson på tablån där man kunde se ett annat åländskt ansikte, nämligen Pernilla Hägglund.