DELA

Meriläinen ber om ursäkt

FOTBOLL. Jani Meriläinen twittrade om att Finland borde donera Åland till Sverige.

Nu har han bett om ursäkt.

– Därmed är ärendet slutbehandlat för min del och vi kan alla se fram emot en spännande fotbollssäsong 2016, säger idrottsministern Tony Asumaa (Lib).
Det var i fredagens Nya Åland som tidningen uppmärksammade Jani Meriläinens syrliga tweet efter lottningen till Finska cupens fjärde omgång.

Meriläinens FC Inter lottades mot division II-laget FC Åland, varpå lagledaren tweetade:

”Jag har alltid ansett att man borde donera ön till Sverige”.

 

Idrottsministern Tony Asumaa (Lib) rasade mot Jani Meriläinens twittrande, och bad brevledes Bollförbundets ordförande Pertti Alaja om ett offentligt ställningstagande till uttalandet.

”Jag har alltid levt i den tron att Finlands Bollförbund är en enda stor fotbollsfamilj där också Åland är en respekterad familjemedlem”, skrev Asumaa bland annat i sitt brev.

 

Under måndagen kom en offentlig ursäkt från Jani Meriläinen på mejl till Tony Asumaa.

– Dessutom har FBF:s ordförande Pertti Alaja ringt mej idag där han tydligt framförde FBF:s hälsning om att de tar avstånd från dylika uttalanden. Han ville också tacka för att vi reagerat på detta från åländsk sida, säger Tony Asumaa i en kommentar.

Idrottsministern ser nu saken som utagerad.

– Jag är glad att både FC Inter och FBF agerat i frågan på ett konstruktivt sätt. Därmed är ärendet slutbehandlat för min del.

Läs mer i tisdagens Nyan