DELA
Foto: Alexandra Grahn<07_Bildrubrik>RESULTAT Vårsalongen är resultatet av vad eleverna åstadkommit under året säger Susanna Furuhjelm (till vänster). På bilden syns även Ulla Martelin, bildkonstläraren Linn Simons, Ulla Vuorteenaho-Janzon och Eila Takkunen.

Medis vårsalong öppnar dörrarna

Medis årliga vårsalong öppnar i dag. Textilarbeten och konsthantverken visas för tredje året i rad i tekniska verkets aula. Konstutställningen och keramikutställningen finns som förut i Medis lokaler på Styrmansgatan i Mariehamn.

Utställningen i tekniska verkets aula är uppdelade i olika stationer där alla verk har varsin nummerlapp. Besökare får ett papper med de numrerade verken när man kommer in.

– Där står det vem som gjort vad, vad det är och vilken teknik man använt. Vi kommer också ha guidade rundturer, säger textillärare Barbro Laurén.

Konstutställningen börjar redan i trappuppgången till Medis och fortsätter in i den stora salen där akvareller, akryler och blandtekniker är upphängda längs med väggarna. Några av utställarna finns på plats, Susanna Furuhjelm Ulla Martelin, Ulla Vuorteenaho-Janzon och Eila Takkunen är alla överens om att det bästa med vårsalongen är att man får se vad man åstadkommit under året. Bildkonstläraren Linn Simons hoppas att de som besöker vårsalongen blir inspirerade.

– Förhoppningsvis inspirerar utställningarna besökarna till att kanske själva delta i någon kurs, säger Simons.

I ett separat rum finns keramikutställningen. Keramikläraren Siv Linney berättar att kurserna både har nybörjade och mer erfarna deltagare.

– Vi utgår från vad elverna själva vill göra och lära sig, säger Linney.

Vårsalongen öppnar med program ikväll klockan 19.00.

Läs intervjuer med utställarna i papperstidningen eller e-Nyan!