DELA

Matts Rosenberg operativ chef för Rettig Group

Ekonomie doktor Matts Rosenberg har utnämnts till Rettig Group Oy Ab:s operativa chef. Han blir också medlem i Rettig Groups ledningsgrupp och rapporterar till Rettig Groups verkställande direktör Tomas von Rettig, meddelar Rettig Group till Nya Åland i ett pressmeddelande.

Som operativ chef, en ny position inom koncernen, fokuserar man främst på att ta fram nya investeringsobjekt, genomförande av nyinvesteringar och värdeskapande inom Rettig Groups kärninvesteringar, som idag omfattar Rettig ICC, Nordkalk och försäkringsbolaget Alandia (intressebolag). Rosenberg ansvarar också för Rettig Groups finansiering samt utvecklande av koncernens strategi och investeringsprocesser.

Matts Rosenberg är ekonomidirektör och viceverkställande direktör på Fortaco Group, som är underleverantör till verkstadsindustrin med produktion i flera europeiska länder. Han har tidigare jobbat som investeringsansvarig för det europeiska private equity bolaget IK Investment Partners (tidigare Industri Kapital) i Stockholm.

”Vår mission är att skapa värde för generationer. Vår strategi bygger på värdetillväxt med stöd av riskdiversifiering och en stark balans. Jag är mycket nöjd med utnämningen av Matts då han tillför Rettig Group en ypperlig kombination av operativt och finansiellt kunnande och erfarenhet från sina uppdrag inom Fortaco Group och Industri Kapital”, konstaterar Tomas von Rettig, VD för Rettig Group.

Matts Rosenberg börjar på Rettig Group i oktober 2016.