DELA
Foto: Jonas EdsvikMASSOR AV GÅVOR Det är speciellt att ge bort något konkret. Det upptäckte det här gänget från Matbanken vid insamlingen inför julen 2013. Från vänster Reino Söderholm, Kristina Baer och Allan Hovland.

Matbanken hjälper i påsk

Varje större högtid firas lite extra av många. Det noterar Matbanken och samlar inför påsken in diverse varor för att dela ut dem bland de som har det knapert.
För den som redan har svårt med ekonomin ökar den psykiska pressen och stressen inför stora helger, skriver diakonissa Lisbet Nordlund i Mariehamns församling i ett meddelande till pressen.

– Matbanken försöker lindra känslan av utanförskap genom att dela ut mat till dem som har det extra svårt, heter det.

Inför varje storhelg har frivilliga från Matbanken stått i affärer och samlat in varor som kunderna köpt. Givmildheten har varit stor.

Påskinsamlingen startar i City Livs i dag den 11 mars och pågår mellan klockan 10.00 till 17.00.

Följande fredag, den 18 mars, arrangeras insamlingar i Maxinge, Kantarellen och S-market i Jomala klockan 11.00 till 17.00.

Matbanken tar emot torra livsmedel, hygienartiklar, leksaker och alla möjliga andra varor som finns i en livsmedelsbutik och som behövs i en familj. Allt går vidare till behövande.

– Matbanken önskar alla välkomna med gåvor, hälsar Lisbet Nordlund.(ka-f)