DELA
Foto: Erkki Santamala

Mariebads renovering försenas en vecka

Renoveringen av Mariebad har dragit ut på tiden. Nu får träningsgrupper vänta en hel vecka extra innan de drar igång.
Mariebad är stängt för renovering som enligt planerna skulle pågå fram till söndagen den 4 september, men det drar nu ut på tiden. På grund av att bassängerna tömts på vatten måste de fyllas igen och då måste nya vattenprover göras för fastställa klorhalten. Mariebad öppnar istället officiellt den 9 september klockan 06.00.

– I bästa fall tar provtagningen bara två dagar, det är ifall vattnet har rätt klorhalt. Annars måste den korrigeras och då tar det fyra dagar, säger Mariehamns stads fastighetschef Johan Nordström.

Badhuschef Christoffer Sundman säger att det är ungefär ett tiotal föreningar som påverkas av förseningen, bland dem Folkhälsan och Vårt hjärta. Annars är det något barnkalas, några kurser i vattengympa och från Medis som fått flytta fram en vecka.

Från stans sida har man gått ut med information till alla vars aktiviteter blivit påverkade av den försenade renoveringen.

– Det har varit mest positiva reaktioner. De flesta har tackat för informationen och säger att det är bra att allt är färdigt när badhuset öppnar igen, säger Christoffer Sundman.