DELA
Foto: Jonas Edsvik

Manifestation mot våld mot kvinnor

På söndag hålls en ljusmanifestation för att uppmärksamma FN:s internationella dag mot våld mot kvinnor.

En ljusmanifestation med musik, dikter och andakt hålls i S:t Görans kyrka i Mariehamn klockan 19 på FN:s internationella dag mot våld mot kvinnor. Ålands feministparaply har tagit initiativet i samarbete med Mariehamns församling.

– Metoo-kampanjen visar att övergrepp och trakasserier är mer utbredda än vi kunnat tro, både i Sverige och internationellt. Våld mot kvinnor är ett hot mot de mänskliga rättigheterna, skriver man i ett pressmeddelande.

Samtidigt startar man en insamling till förmån för Kvinna till kvinna som pågår 25 november till 10 december. Insamlingen görs via Ålands feministparaplys facebookgrupp direkt till Kvinna till kvinna.

– Trots att alla människor har rätt att bestämma över sin egen kropp och att inte utsättas för diskriminering eller våld, blir kvinnors mänskliga rättigheter kränkta varje dag. Men det görs hela tiden framsteg för kvinnors rättigheter i många länder och i världen!

Medverkar i ljusmanifestationen gör Heidi Sewon-Snällström, Anders Laine, Bitte Bamberg, sånggruppen Visavi, Cajsa Hallbäck och Katarina Gäddnäs.