DELA
Foto: Johan Orre

Många testade ny kostym

I går samlades tiotals ungdomar för att förvandlas till dragqueens och dragkings på Emmaus. Redan innan den hade dragit i gång var samtliga frisörsstuderande från Ålands yrkesskola uppbokade. En halvtimme efter att evenemanget kört igång blandades doften av hårspray, svett och smink i en salig blandning i lagerdelen på Emmaus.

Majoriteten av deltagarna var tonåringar men men mellan speglarna fanns också några som passerat 20-års sträcket. En av dem var Daniel Johansson som fick sina naglar målade då Nyan slog sig ner.

– Det är alltid roligt att testa nya saker! Jag tänkte att det är en fantastisk möjlighet att få pröva och se vad proffsen hittar på.

Målet var att blanda en 80-talslook med den kända dragqueenen Miss Fame.

Att sminka sig är ändå inte helt nytt för Johansson eftersom han tävlingsdansat och ofta sminkat sig för att inte se blek ut i strålkastarljuset.

– Jag gillar också maskerader och att klä ut mig men jag har aldrig testat att byta könsidentitet.

Han beskriver känslan som kreativ och spännande då han kommit halvvägs i genom workshoppen.

– Jag har aldrig testat på att draga men man ska aldrig säga aldrig. Finns det en möjlighet så kanske jag tar den.

Även Nya Ålands reporter Annica Lindström fick en ny kostym under workshopen. Se henne förvandlas till dragking, bland annat med hjälp av fotograf Johan Orres slägg, i kvällens nyhetssändning i Åland24!