DELA

Många fall av misshandel

Polisen utreder flera fall av misshandel efter natten till söndagen.

Man blev kallad till en gästhamn varifrån man fått uppgifter om att flera personer var inblandade i en misshandel. En person fick föras till akuten. De inblandade personerna känner varandra sedan tidigare och kunde identifieras på plats. Polisen utreder ärendet som tre fall av misshandel, enligt ett pressmeddelande.

Ordningsvakterna på en nattklubb i Mariehamn begärde polisassistans med en kund som gjort så mycket motstånd då hen fördes bort att hen fått handfängsel. I samband med motståndet skadades en ordningsvakt så att denne fick åka till akuten. Polisen grep nattklubbskunden, som också misstänks för misshandel mot ordningsvakten.

Under sitt patrullerande i Mariehamn såg polisen ett slagsmål mellan två personer som man ingrep i. Båda personerna hade hunnit skada varandra innan polisen kom dit. Man grep båda personerna och ärendet utreds som misshandel.

Polisen fick en anmälan om ytterligare ett slagsmål, denna gång med fler personer inblandade, en bit utanför staden. När man kom till platsen hade flera av personerna hunnit springa iväg. Ingen av personerna hade dock fått några större skador och ingen hade några yrkanden.

Under samma natt aktiverade sjukvårdspersonal ett överfallslarm då en patient blivit våldsam. Polisen kom till platsen och för att stävja motståndet var man tvungen att sätta handfängsel på patienten.