DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>ÅTALSPRÖVAS Snatteri är normalt inte ett fall för rätten, men den person som tog en flaska från Alkos butik i Sittkoffs har flera liknande förseelser bakom sig i år.

Många ärenden till åtalsprövning

Polisen har gjort klart ett flertal utredningar av misstänkta brott, som nu lämnas över till åklagare.
Denne ska ta ställning till om de misstänkta personerna ska åtalas.

Den 8 oktober kolliderade två bilar på Grindmattesvägen i Mariehamn.

– En bil hade svängt till vänster mot Tvärgränd då denne blev ikörd av bilen som kom bakifrån. Föraren som kom bakifrån uppger att framförvarande bil grupperat till höger och saktat in varpå denne gjorde bedömningen att han kunde göra en trygg omkörning. Parterna är i denna fråga oense om hur det gick till, skriver polisen och tillägger att båda förarna är misstänkta för äventyrande av trafiksäkerheten.

En person som tagit en flaska sprit från Alkos butik i Mariehamn riskerar åtal eftersom denne varit misstänkt för snatteri flera gånger i år.

Ett annat brott som upprepats är olovlig körning. En person som är misstänkt för att ha kört bil utan giltigt körkort har gjort samma sak fem gånger tidigare i år.

En misstänkt misshandel vid en efterfest i Mariehamn i juli ska åklagaren också ta ställning till.

– En person blev misshandlad med flera slag mot kroppen. Målsägande fick blåmärken och skrapsår till följd av misshandeln, skriver polisen.