DELA
Foto: UR DOMEN Våldet var oprovocerat, anser tingsrätten.

Man fick fängelse för misshandel på färja

Fyra månaders villkorligt fängelse dömdes en 26-årig man till för att ha misshandlat en annan man ombord på Viking Lines m/s Isabella i november 2010.
Dessutom ska mannen ersätta kostnader för personbevisning med 2 290 euro, den misshandlades rättegångskostnader med 3 600 euro samt cirka 1 200 euro i ersättning för sveda, värk och tillfälliga men.

Misshandeln skedde i mitten av november 2010 på svenskt territorialvatten då 26-åringen helt oprovocerat slog den andre mannen fyra-fem gånger med knytnäven mot huvudet. Av slagens kraft föll mannen omkull och då sparkade 26-åringen på den liggande som förlorade medvetandet på grund av misshandeln. Den misshandlade mannen fick ett sår på hakan, en svullnad på pannan, sprucken trumhinna samt blåmärken på höften.

26-åringens straff lindrades på grund av att han i april 2011 dömts till ett längre ovillkorligt fängelsestraff i Sverige. Dessutom beaktades att det gått rätt lång tid sedan brottet begicks men det berodde åtminstone delvis på att 26-åringen varit svår att delge stämning och inte kommit till ett möte där han skulle höras personligen. (as)