DELA

Man drunknade på Kökar

En man omkom på fredagseftermiddagen i en drunkningsolycka vid Kalskär på södra Kökar.

Larmet gick strax före femtiden på eftermiddagen.

– Vi fick ett larm om att en person hade sjunkit under ytan vid stranden på Kalskär, sade Benny Paulsson som är sjöräddningsledare vid Sjöräddningscentralen i Åbo.

Nödsamtalet kom från personer som befann sig på platsen. Eftersom telefonen de använde saknade SIM-kort tog det en stund innan positionen för olycksplatsen bekräftades. Efter ett nytt samtal kunde Super Puma-räddningshelikoptern flyga till Kalskär och var på plats vid halv sextiden. Dykare och annan räddningspersonal kom litet senare från Mariehamn.

Också Kökars FBK och räddningsfartyget Uisko deltog i sökningsarbetet.

Mannen som försvunnit i vattnet hittades och fördes till Mariehamns centralsjukhus med helikopter men hans liv gick inte att rädda.

Polisen utreder

På polisen i Mariehamn bekräftade fältchefen Jan Johansson att en person hade avlidit. Vid halv nio-tiden på fredagskvällen hade polisen inte fått alla uppgifter om olyckan av Sjöräddningscentralen. Polisens uppgift är att underrätta anhöriga och att utreda hur olyckan inträffade.

Utredningen inleds tidigast på lördag.

Det här är den tredje drunkningsolyckan på Åland på kort tid. Den 21 juli drunknade en man i Vårdö och den 9 augusti hittades en medelålders man död vid badstranden i Saltvik Kroklund.