DELA
Foto: Jonas Edsvik

Mållöst mellan ÅU och Pallokissat

Åland United och Pallokissat delade systerligt på poängen när lagen möttes på WHA i kyliga vindar. Jenny Danielsson som värvades till ÅU tidigare i veckan gjorde debut från start och var nära att sätta sitt första mål för klubben i slutet av matchen. – Vi spelade bra och borde gjort något mål, men jag är samtidigt glad att vi inte släppte in något, sa en nöjd debutant efter matchen.

Åland United började lite trevande och Pallokissat tog snabbt tag i kommandot. Med en hög press stressade man hela tiden hemmaspelarna och var riktigt nära att ta ledningen men Marjukka Mikkonen i hemmamålet fick fingrarna på bollen som gick i stolpen. Spelet jämnade dock ut sig allt eftersom halvleken gick. Florin Wagner fick hemmalagets bästa chans när hon bröt in från vänsterkanten, men precis i skottögonblicket fick en försvarare en tå på bollen och chansen rann ut i sanden. Gästerna vann första halvleken på poäng men mållöst i halvtid.

Med 20 minuter kvar ökade hemmalaget tempot och helt plötsligt skapade man målchanser åt andra hållet också. Nyförvärvet Jenny Danielsson fick sin första chans med kvarten kvar att spela, men skottet från straffområdeslinjen strök tätt över ribban. Några fler riktigt farliga målchanser blev det inte och därför slutade matchen mållös.

Läs mer om matchen i söndagens Nya Åland!

Håkan von Krusenstierna