DELA
Foto: Joakim Holmström

Lukas Syberyjski blir IFK Mariehamns huvudtränare

IFK Mariehamns nya huvudtränare heter Lukas Syberyjski.
Han efterträder Peter Lundberg som lämnar IFK Mariehamn för U-19-landslaget.

- Jag är mycket nöjd över att vi kunnat göra klart med Lukas som vår nya tränare. Han är en ung, modern och intelligent tränare, skriver klubbdirektören Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Syberyjski är 38 år och har tränat IK Frej i svenska Superettan. Före det var han Hammarby IF:s U-19 lag och AIK:s akademilag.

Avtalet mellan IFK Mariehamn och Lukas Syberyjski är över två säsonger, skriver Peter Mattsson som är ”mycket nöjd”.

- Han är en ung, modern och intelligent tränare. Vi gillar även hans syn på ledarskap, alltså allt som rör gruppdynamik, tydlighet, feedback och utveckling av både individer och grupp. Han känner till hur det är att jobba i en mindre klubb med allt vad det innebär från sin tid som tränare i IK Frej och det gör att han passar väl in i IFK:s värdegrund. Vi tror att det är rätt att satsa på en ung och lovande tränare som har höga ambitioner och stor energi och vi tror att han kan ha minst samma utveckling som tränare såsom tex Lundis haft i IFK. Med Lukas som ny tränare för laget är det nu också enklare att bygga vidare med resten av tränarstaben samt spelartruppen, vilket är nästa prioriterade område, kommenterar Peter Mattsson. (pd)

Läs mer i lördagens E-Nyan!