DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>KOLLA Polisen uppmanar butiksägare att kontrollera om de saknar varor.

Lugn festivalstart för polisen

Polisen bötfällde en person som försökte urinera på en husvägg, gav tillsägelser åt flera offentliga urinerare, vidtog åtgärder mot ungdomar som innehade alkohol eller var alkoholpåverkade och tog fast en fortkörare som körde 98 kilometer i timmen på en 70-väg i Björnsby Eckerö. Två svenska medborgare blev avbrutna då de försökte sno varsin cykel utanför landskapsregeringen och en person greps efter att denne kräkts i sin båt i Östra hamnen, polisen meddelar att de tog hand om personen för dennes egen säkerhet.

Under Mariehamns kanske intensivaste vecka när det gäller folkliv bevakade polisen den första natten med bil, båt, häst, cykel och till fots. De menar att natten var förhållandevis lugn. De registrerade totalt tre slagsmål, varav ett ledde till polisanmälan sedan en person slagit en annan i ansiktet på Servicegatan i Mariehamn.

Också ett fall av rattfylleri registrerades sedan en person anmält en rattfyllerist. Rattfylleristen hittades på Barfotagränd i Mariehamn och blåste 0,86 milligram per liter alkohol i polisens precisionsalkometer och misstänks därför för grovt rattfylleri. (fj)