DELA

Yrkes-elever samlade in rekordbelopp

När studeranderådet vid Ålands yrkesskola ordnade dagsverkesinsamling blev resultatet succé. 4.300 euro samlade eleverna in genom att göra ett dagsverke på en arbetsplats. Lönen skänkte de till Ålands barnfond.
– Det här kommer användas till utelekpaviljongen vid ÅCS, sade en rörd Christian ”Snuffe” Johansson.
Att pengarna skulle gå till ett lokalt ändamål var studeranderådet helt överens om från början. Den här gången föll valet på Ålands barnfond och mer specifikt en utelekplats vid barn- och ungdomsavdelningen.
– Vi ville ha något som låg nära, så att man verkligen vet att det gör skillnad, säger Pernilla Eriksson.
– Det är roligare än att skicka till Sudan, nu märker vi att något hänt, till exempel att de har köpt leksaker till barnen, säger Pontus Nyman.

Rekordbelopp
Rektor Lars Selander menar att det är en win-win situation när eleverna gör dagsverke, då viktig yrkespraktik blandas med välgörenhet. I år blev summan dessutom ett riktigt rekordbelopp.
– Jag vet inte att det skulle varit mera pengar någon gång förut. I fjol samlade eleverna in pengar till Östersjöfonden. När pengarna går till något lokalt har vi märkt att det är roligare för både studerande och företagare.

Snuffe tog emot
På tisdagsförmiddagen hade skolan julfest och på plats för att ta emot checken på 4.300 euro var barnläkare Christian ”Snuffe” Johansson. Han gladdes särskilt åt att det finns en insikt hos ungdomarna att hjälpa de som är mindre lyckligt lottade.
– Det här värmer extra mycket, många av er har ju nyss varit barn själva, sade han till alla skolans alla elever.

JOHN GRANLUND