DELA

Yngling åtalas för många stölder

En ung man i 20-årsåldern står åtalad i tingsrätten för nio stölder. Den grövsta gäller en ombyggd BMW som han tagit och gömt i en lada.
Motivet var hämnd, berättade han inför rätta i går.
Hela torsdagen ägnades åt åtalet om bilstölden, som betecknas som grov, och fyra andra stölder. Rättegången fortsätter i dag med åtal gällande ytterligare fyra stölder och en avfallsförseelse.
Ynglingen, som är bosatt på Åland, har varit häktad en tid i väntan på rättegången.
Enligt åtalet om grov stöld bröt sig mannen in i BMW:n på natten mellan den 22 och 23 augusti i år när bilen stod parkerad vid Askuddsvägen. Enligt ägaren var bilen låst men den åtalade hävdar att den var olåst. Han hävdar också att han inte har skadat bilen


Höga motorljud
Han körde iväg med bilen till Jomala – trots att han saknade giltigt körkort – där den gömdes i en lada. Enligt ett vittne som hördes i går hade det hörts höga motorljud som kunde kopplas till bilstölden.
Bilens ägare som var med under rättegången berättade att däcken var slitna när han fick tillbaka bilen.
– Han hade varit ute och pinat bilen, slirat och burnat. Det är ju en häftig bil.
I polisförhöret har den åtalade berättat att han tog bilen som ett slags hämnd för att en kompis till bilägaren hade sålt en bil till honom som inte fyllde måttet. Därför tog han säljarens bäste väns bil för att ha som påtryckningsmedel.
Två vänner till BMW-ägaren, som också kände den åtalade, hittade bilen i ladan följande dag.
Läs mer i papperstidningen!

Annika Orre