DELA

Vittnen söks till moppeflykt

Såg någon den ljusa moped med två personer på som smet från polisen i går vid 17-tiden I Lemström och som vrålkörde in mot Mariehamn?
Polisen söker vittnen till händelsen.
En polispatrull mötte en ljusfärgad moped med röd bakdel i Lemström vid 17-tiden på torsdagen. Föraren bar en blågul hjälm och passageraren saknade hjälm. Båda var mörkt klädda, uppger polisen som försökte stanna mopeden utan att lyckas.
Trafiken var livlig och mopedisten fortsatte i hög hastighet mot mariehamn, tidvis mitt på vägen.
I Kalmarnäs körde mopedisten in på gång- och cykelbanan och fortsatte vidare på gc-banan vid Västerkalmare. Färden fortsatte längs Örtvägen och vidare in på cykelvägar norrut.
På cykelvägen i Västerkalmare tvingades två cyklister väja för mopedisten för att undvika kollision. Polisen vill att särskilt cyklisterna, men också de bilister som körde efter mopedisten från Lemström, tar kontakt på telefonnummer 018- 528 108 eller 018-527 100.
Mopedföraren är i det här skedet misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och för trafikförseelse eftersom föraren inte stannade på polisens uppmaning, uppger kommissarie Nina Rasmus.

Annika Orre

annika.orre@nyan.ax