DELA

Visit Ålands ordförande vill se framåt

Visit Ålands nygamla styrelseordförande, Terese Flöjt, hoppas att föreningen nu kan lägga allt gammalt groll bakom sig och se framåt.
En av bitarna att jobba med är att återvinna förtroendet från medlemmar och allmänhet.
– Jag hoppas att vi kan ha en bra dialog med medlemmarna framöver. Vi önskar att det är slut på ältande och pajkastning.
Terese Flöjt valdes till ny ordförande för organisationen på onsdagskvällen efter att den gamla hade avsatts under Visit Ålands extrainkallade medlemsmöte.
Som Nya Åland berättade i går föregicks valet av hätska debatter.
Vad tyckte du om mötet, Terese Flöjt?
– Jag tyckte att det var ett jättetråkigt möte på så vis att det var väldigt mycket känslor i omlopp och en negativ stämning.
Ni höll ett styrelsemöte direkt efter mötet på onsdagskvällen. Vad pratade ni om?
– Vi konstituerade oss och bland annat bestämdes att Henrik Nordström blir vice ordförande. Vi bjöd också in Andréas Näsman till en diskussion och förklarade för honom att det inte alls är så som han sade i sitt anförande, att styrelsen saknar förtroende för honom. Så är inte fallet och vi vill fortsätta att diskutera med honom. Vi bad honom tänka över sitt beslut en gång till.


Förändring
Visit Ålands avsatta styrelseordförande Susanne Fagerström, tycker inte att det snöpliga slutet på onsdagens möte är ett misslyckande för henne och den före detta styrelsen.
– Men det är klart att förändring möter motstånd och det är ett misslyckande för hela Åland att man inte kan enas i branschen.
Läs mer i papperstidningen!

Minna Wallén