DELA

Visit Åland-kampanj i topptrio

Visit Ålands majkampanj Made in Åland har av tidningen Markkinointi & Mainonta (M&M) utsetts till en av de tre bästa utomhuskampanjerna i Finland under maj månad.
”Oolanti sulatti sydämet” (Ålands smälte hjärtan) skriver M&M´s jury som rubrik i kolumnen Pihalla där månadens tre kampanjer presenteras.
Det berättar Visit Åland i ett pressmeddelande.
Utnämningen innebär att kampanjen även är nominerad till tävlingen Outdoor Champions 10, och tävlar om titeln som bästa utomhuskampanj i Finland för hela 2010. Hur det går i den tävlingen berättas nästa vår.
Bakom kampanjen står reklambyrån Maridea med Anna Lind-Bengtsson som projektledare. Susanna Lundström har varit ansvarig för den grafiska utformingen och Mikael Stenborg för texterna, Jessica Engblom har tagit fram originalen.
Samtliga bilder som använts visar havet. Rubrikerna jämför det gråa livet i staden mot de färgstarka bilderna från Åland och skapar en längtan efter att slippa tänka på stadslivet med sina parkeringsproblem och rusningstrafik. Motivet är enkelt, budskapet har en humoristisk underton och avsändaren syns tydligt. Man skapar en längtan efter det Åland har att erbjuda, beskrivs uppläget.
Kampanjen pågick från 24 maj till 6 juni. Reklamskyltar fanns i Tammerfors, Åbo och Helsingfors på bussar och spårvagnar eller vid busshållplatser och i gatumiljö.
I Stockholm syntes motsvarande motiv på stortavlor i tunnelbanan och på affischer i tunnelbanans rulltrappor samt på bussar.
Maridea fick uppdraget efter en tävling bland inbjudna åländska reklambyråer. (ms)