DELA

Vinsten ökade för Posten Åland

Posten Åland har än en gång presenterat ett bra bokslut.
Både omsättningen och rörelsevinsten ökade under 2010.
– Utvecklingen är synnerligen positiv. Posten är ett oerhört välskött och välfungerande företag, sade finansminister Mats Perämaa (Lib) som tillsammans med finanschefen Dan E Eriksson representerade bolagets enda ägare, landskapsregeringen, på bolagsstämman i går.
Perämaa konstaterade att Posten Åland både fungerar bra som en traditionell post och som ett företag med spetskompetens.
– Dessutom är posten ett föredöme för miljöarbetet vilket är viktigt för ägaren.

Är guldgruvan
Postens omsättning under 2010 har ökat med 4,5 procent till drygt 37,3 miljoner euro och rörelsevinsten med 19,3 procent till drygt 3,8 miljoner euro.
Hela räkenskapsperiodens vinst är 1,8 miljoner vilket betyder att man i år hade ett utdelningsbart kapital på över 12,5 miljoner. Landskapet beslöt att ta ut 100 euro per aktie vilket i pengar betyder en miljon eftersom antalet aktier är 10.000.
Av postens fyra affärsområden är det avdelningen pack & distribution som är guldgruvan med en omsättning på 23,6 miljoner euro. Under året som gick har man slagit omsättningsrekord, fått 14 nya företag som kunder och producerat sammanlagt 26,1 miljoner försändelser.
Läs mer i papperstidningen!

Titte Törnroth-Sarkkinen