DELA

Vilt och sjöfågel gav Skördefestpris

Furulundsgården i Sund blev bästa Skördefestrestaurangen i år.
Det berättar Skördefestens verksamhetsledare Liz Mattsson i ett pressmeddelande.
Det här är andra året i rad som Ny nordisk mat tillsammans med Ålands producentförbund delar ut priset ”Bästa Skördefestrestaurang 2014”på basen av gästernas röster. Furulundsgården vann priset med följande motivering:
– Under flera år har Furulundsgården dukat upp ett läckert utbud av åländsk mat i säsong. Tom och Panumas Eriksson förvaltar det genuina matkulturarvet från skärgården, med rätter av vilt och sjöfågel som annars sällan serveras på restaurang. De gör sitt yttersta för att fylla på sinande förråd även under bråda dagar. Familj och vänner hjälper till såväl i skogen som i vettaskåran, på jakt efter mer råvara. Här värnar man om naturen som skafferi och skördar det som finns runt hörnet. Furulundsgården skapar vilig åländsk mat som uppskattas av så många!


Brenner blev hedersmedlem
Samtidigt som restaurangpriset delades ut höll Skördefestens vänner även höstmöte. På det utsågs Lena Brenner till hedersmedlem i föreningen.
Man valde också in Magnus Krantz från Visit Åland i föreningens styrelse för 2015.
– Sittande ordförande Henrik Sundberg valdes på nytt till ordförande och styrelsemedlemmarna Fredrik Björklund och Stefanie Björkman blev också omvalda, berättar Liz Mattsson.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax