DELA

Viking Line fick pris för logistik

Viking Line har utsetts till årets logistikföretag i Finland.
Åbo handelskammare och den finska organisationen för inköp och logistik LOGY i Egentliga Finland delar årligen ut ett hederspris till årets logistikföretag samt årets logistikföretagare, berättas i ett pressmeddelande.
Motiveringen lyder: Viking Line har genom att investera i ett nytt fartyg ökat lastkapaciteten såväl regionalt som nationellt på den viktiga rutten Åbo – Stockholm. Samtidigt har det nya fartyget märkbart stimulerat passagerartrafiken genom Åbo hamn. Det LNG-drivna fartyget tar inte bara hänsyn till miljöaspekter, utan säkerställer även trafiken inför det nya regelverket gällande svavelutsläpp som snart träder i kraft. Dessutom beställdes fartyget från Åbo varv, vilket bidrog till att sysselsättningen i regionen främjades och varvets verksamhetsförutsättningar under en svår ekonomisk situation kunde räddas.
Det handlar alltså om Viking Grace.
– Vi är mycket glada över att ha erhållit detta pris. Vi välkomnar tilläggskapaciteten på denna viktiga rutt. Vårt beslut har föregåtts av en långsiktig planering där både nuvarande som framtida utmaningar beaktats, säger Viking Lines fraktdirektör Harri Tamminen.
Priser delades ut på Handelskammarens seminarium ”Transportdagar 2013” i Åbo, Finland.