DELA

Viking böjer sig för Rosellakritik

Efter den senaste tidens kritik ser Viking Line över Kapellskärsrutten.
Bland flera åtgärder kan nämnas att bränsletillägget försvinner och konstförsäljning ombord tillkommer.
Diskussionens vågor har gått höga kring resorna med Viking Lines Rosella från Åland till Sverige, bland annat på Nya Ålands nätsidor. Efter sammanträden med ledningen och ett försäljningsmöte har rederiet bestämt sig för flera förändringar. Den största nyheten är att bränsletillägget tas bort med omedelbar verkan.
– Vi har diskuterat tillägget under en tid och beslutat oss för att ta bort det. Det har varit en teknisk fråga om att få bort det ur bokningssystemet för den här rutten men behålla det på andra, men det är borta från och med i dag (läs i går), säger informationschef Johanna Boijer-Svahnström till Nya Åland.
Varför har ni tagit bort det just för Kapellskärstrafiken?
– Det är av konkurrensskäl, svarar Boijer-Svahnström.


Köttbullarna synas
Klagomål har framkommit på maten ombord på Rosella, framför allt på priserna. Johanna Boijer-Svahnström berättar att man nu inför ett specialerbjudande på köttbullar.
– Är man Viking Club-medlem får man ett specialerbjudande på kötbullar med potatismos. Moset är en frusen åländsk produkt, som inte görs av pulver. Vi skulle kunna byta till ett billigare mos, men vill gärna behålla den åländska produkten. Köttbullarna innehåller 73 procent kött och är fria från soja, laktos och genmodifierade produkter, och vi vill inte gärna byta till billigare där heller, enligt Boijer-Svahnström.
Har kritiken fått er att införa de här ändringarna?
– Vissa har varit missnöjda, andra nöjda. Det har varit mer diskussion om vissa saker än om andra. Vi försöker vara lyhörda och lyssna på kunderna. Vi har ju många olika sorters kunder, och utan svenska kryssare och tax freeförsäljningen hade vi aldrig kunnat ha de priser vi har i dag, säger Boijer-Svahnström.
Läs mer i papperstidningen!

Erik Hallstensson