DELA

”Vi har inte haft kontakt med H&M”

Torggallerian? Zeipels? Godby centrum?
Det finns flera lokaler både i centrum och utanför stan som för tillfället planerar utvidga sina utrymmen, med mer eller hemliga framtidsplaner. Men ingen av dem som Nyan pratat med säger sig vara delaktiga i H&M:s eventuella etablering.
Var skulle du vilja ha en ny klädbutik? Kommentera!
Wiklöf Holdings nya torggalleria i gamla Paf Casino öppnar i höst och intresset för lokalerna har varit stort. Enligt mäklare Roger Karlsson på Fastighetskonsult ab är det redan klart vilka som ska få hyra lokalerna.
– Det är i huvudsak klart, vi kommer att offentliggöra vilka som är utsedda när semestrarna är över. Vi jobbar under tystnadsplikt och kan inte kommentera våra kunder, säger Karlsson.
Har ni varit i kontakt med H&M?
– Vi har inte varit i kontakt med H&M. Det där får du söka vidare på andra håll.

”Tittat på olika lokaler”
Zeipels varuhus får byggas ut på både höjden och bredden, beslöt stadsplanenämnden på ett möte i februari.
Susanne Fagerström, varuhuschef för Zeipels, är medveten om att H&M är intresserade av att etablera sig på Åland.
– Vi har aldrig varit i kontakt med dem, men jag vet att de har varit här flera gånger och tittat på olika lokaler. Det är dock inte aktuellt för vår del.


I god tid
Köpmannen Tom Forsbom säger att H&M:s ansökan i det här skedet nödvändigtvis inte behöver vara knuten till någon bestämd lokal, att företaget bara vill vara ute i god tid.
– Det finns inte just nu så stora lediga lokaler. Rykten om H&M har ju förknippats med Magazin-tomten tidigare. Eller så flyttar de in i Sittkoffs, det blir väl en 400-500 kvadratmeter lediga då Nikolaj försvinner, säger Forsbom.

Läs mer om spekulationerna kring en åländsk H&M-butiks eventuella framtida placering i dagens Nya Åland!

Var tycker du att en sådan butik skulle placeras? Kom gärna med förslag i kommentarsfältet.

Sara Othman
Titte Törnroth