DELA

Växande Leakomatic fick ny vd

Leakomatic expanderar och har anställt en vd. Från årsskiftet lotsar Johnny Lindström bolaget mot nya marknader.
Dessutom vänder sig bolaget snart till allmänheten för en nyemission.
Vattenläckagebrytaren Leakomatic växer på marknaden. Som Nyan tidigare berättat har man nyligen satsat på serien 5000 vilken riktar sig till flerfamiljshushåll och industrier.
Nu har man anställt en verkställande direktör. Det är Johnny Lindström som går in på sin post efter årsskiftet då han lämnar posten som vice vd för Kalmers. Med honom har företaget nu sex anställda.
– Vår vision är att vara ledande inom vårt område i Norden, säger styrelseordförande Sven-Harry Boman.
Han är nöjd med den nye vd:n, som kommer från västra Nyland och som bakom sig har bland annat 14 års erfarenhet från bolaget Ensto i Borgå där han var marknadsförings- och försäljningsdirektör.
– Det känns oerhört spännande att börja arbeta med Leakomatic. Det finns ett otroligt intresse för produkten och tekniken. Dessutom finns spinoff-produkter på lager som väntar på lansering när tiden är mogen, säger Johnny Lindström.


Unik möjlighet
Lindströms roll blir att lansera produkten, främst österut.
– Det här jobbet ger en unik möjlighet att komma ut i världen med en åländsk uppfinning, säger han.
Har du själv en Leakomatic hemma?
– Ett behov föreligger, men jag har faktiskt ingen, säger han och ler.
Bolaget Leakomatic satsar på Norge som nästa marknad och har även fått förfrågningar från agenter i olika länder. Bland annat har man sålt produkter till Estland och Sydeuropa.
– I höstas hade vi en nyemission bland ägarna och de pengarna har i huvudsak använts i marknadsföringsstrategier. Tanken är att vi ska ha en nyemission även för allmänheten någon gång inom ett år. Då går pengarna till samma ändamål, säger Sven-Harry Boman.
I år har bolaget sålt 600 stycken läckagebrytare, tre gånger fler än förra året.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax