DELA

Värmepump presenteras i nättidning

I nättidningen E24 Näringsliv presenterades förra veckan företaget Climatewell i Hägersten. Climatewell är företaget som Ray Olsson (bilden) från Kattby driver tillsammans med Göran Bolin.
Ray Olsson har tillsammans med sin fru Mona Kårebring-Olsson utvecklat en soldriven värmepump, där energin från solen lagras i ett salt.
Värmepumpen presenteras utförligt av Näringslivs reporter Jonas Hållén och hans skriver att ”Ray Olsson har råd att fundera stort och brett. Han har sålt sitt patent och är nu delägare i bolaget som nu utvecklat en värmepump som kan bli världssuccé”.
Climatewell har blivit mycket omskrivet i svenska tidningar den senaste tiden sedan företaget i december fick World Economic Forums pris Technology Pioneer 2007, som belönar teknik som förändrar människors liv.
– Efter att tidningen Time skrivit om bolaget i sitt decembernummer ringer folk dagligen från hela världen och vill köpa dess produkter. Men försäljningen har precis startat, ett hundratal anläggningar är på väg till kunder främst i Spanien, berättar Dagens Nyheter. (ke/ms)